Turer etter år 2000

Canada, 29. september – 10. oktober 2018
Dirigent Sverre Caspersen

 

 

Ungarn, Budapest 2. – 7. mai 2016
Dirigent Trond Brenne

I alt  53 personer, hvorav 38 musikere, hadde en hyggelig og sosial tur til Budapest. Turens dirigent var Trond Brenne, rektor på Nesodden kulturskole.

Budapest viste seg i strålende vær, og vi fikk spille 3 utendørskonserter, ved St. Stephens Basilika midt i sentrum av Budapest,  Nyugati Square – et «veikryss» ved jernbanestasjonen, og på Skanzen friluftsmuseum utenfor Szentendere. Ikke alle konsertene var like godt plassert med tanke på publikumsfremmøte, men våre medbragte og meget entusiastiske tilhørere, var godt fornøyd med musikken de fikk.

Utflukter og sightseeingsturer ble ledet av vår lokale guide, Katalin Macsotay, imponerte med feilfri norsk og stor historiekunnskap – også om Norge. Båttur på Donau ordnet reiselederen Mona Irene Johansen.

Italia, Bracciano 5. – 10.august 2014
Dirigent Robert Bjerke

En meget vellykket tur, med både audiens i Vatikanet og guidet tur i Colosseum, 2 konserter, vin- og olivenolje-smaking m.m.. Vi bodde flott i hotell Alfredo, nær vannkanten ved den vakre Lago di Bracciano, der vi også var på en båttur rundt hele sjøen. Peggy Sempler loset oss trygt rundt i pasta-landet, og gjorde det med et smil! Korpset gjorde stor lykke under konsertene sine, under kyndig ledelse av Robert Bjerke – et variert program med stor underholdningsverdi! Vi gleder oss til neste tur!

Cuba påsken 2012

Cuba-turen ble en flott tur, der vi holdt flere «hete» konserter sammen med lokale og nasjonale korps. Vi fikk også med oss mye av det lokale livet, og et godt innsyn i hvordan utdannelse som musiker gjøres på Cuba. Noe anderledes enn i Norge, med utfordringer som vi ikke hadde anelse om…. Å frambringe slik flott musikk på en instrumentpark som i beste fall hadde havnet på loppemarked i Norge, er bare helt fantastisk! Der fikk vi beviset – det er ikke instrumentet det kommer an på!
Forøvrig er Cuba et fantastisk og variert land på alle måter, der musikk står sentralt for befolkningen flest, moro å ha vært der!

Irland 2010
Dirigent Sverre Caspersen

I år gikk turen til Galway og Dublin med et korps på 37 musikere og totalt 62 deltakere. Konserten i Galway var nær ved og bli tatt av vinden, men i parken i Dublin var værforholdene bedre. Et stort publikum var entusiastiske til vårt program. Det er ikke ofte at Guiness åpner sine dører for korps, men vi var heldig og fikk holde en konsert der. I baren på toppen av bygget ble det etter konserten plutselig mange hvite NASB-skjorter og se….
Irland har en flott musikktradisjon vi fikk oppleve og utrolig hyggelige mennesker som vi fikk møte.

Kina 2008
Dirigent Idar Torskangerpoll

Styret stilet høyt og la turen til Kina. Med 53 spente musikere og 33 ledsagere dro NASB ut på sin hittil mest spektakulære tur. Fordelt på 3 flyvninger ankommer vi Shanghai 14. og 15. mars. Totalt ble det avholdt 4 konserter i henholdsvis Ningbo, Shaoxing, Hangzhou og Nanjing. Flotte konserthus med 5-600 i salen gjorde dette til en uforglemmelig opplevelse. Turen ble avsluttet i Beijing hvor vi besøkte Den forbudte by og den kinesiske mur. Shopping ble det også tid til før vi ankom Norge 26. mars.

Estland, Tallin 2003
Dirigent Tommy Bakkelund

Estland og Tallin ble reisemålet i 2003. Vi kjørte buss fra Skedmokorset til  Stockholm og båt videre til Helsingfors. Vi rakk en sightseeing i Helsingfors før vi tok Hydrofoilen til Tallin. Konserter på gamletorget i Tallin ble godt mottatt av alle turister som var på stedet.  Dagen derpå kjører vi buss til byen Pernu, en fin badeby ved kysten. Her hadde vi konsert i parken sentralt i byen. Tilbake i Tallin og avslutningsmiddag på Olde Hansa. Da vi bodde meget sentralt i Tallin var det enkelt å ta seg til fots rundt i gamlebyen. Byen bød både på fine uteresturanter og andre severdigheter. Flere benyttet anledningen til SPA og shopping. Tallin var en koselig by – hyggelige mennesker, rimlige priser og mye og oppleve.

USA 2000
Dirigent Stein Hustad

Turen startet i Nashville med konsert langs Missisippi 4. juli, nasjonaldagen. Deretter gikk turen til Memphis med besøk på Graceland og videre til New Orleans. Høydepunktet her var masjering nedover Bourbon Street med 55 musikanter i rekkene.