Turer før år 2000

NASB ble stiftet 12.6.1983, og skulle ha som formål å representere Norge i inn- og utland i musikalsk øyemed. Korpset har siden da vært på mange utenlandsturer. På interne sider kan medlemmer se bilder fra respektive turer.

Tsjekkia 1998
Dirigent Trond Lunde
Reisen foregikk med buss begge veier. Praha med sine rimlige priser og intime torg ga en fin ramme rundt våre konserter. Konsert og oppmarsj ved borgen over byen og konsert på elvebåt var av de tingene vi hadde på programmet. Selv om Praha var hovedmålet hadde vi også konserter i mindre byer omkring.

USA 1996
Dirigent Trond Lunde
Etter noen år uten reisevirksomhet ble det i 1996 igjen tur til USA og Midtvesten. Flere besøk i Sons of Norway klubbene ga oss en stor forståelse for hvor nært forhold medlemmene hadde til sine røtter. Vi hørte mange Norske dialekter uten at vedkommende hadde satt sine bein i Norge. Vi var bare 25 spillende på denne turen, men ingen ting å si på utførelsen.

USA 1991
NASB har hatt en forkjærlihet til USA og etter suksessen i Disney World var det inspirende å komme tilbake. Uten forhåndsprøver fikk vi entre Magic Kingdom og delta i kveldsparaden. På samme tur ble det også opptreden i Clearwater i Tampa.

Italia 1989
Dirigent Freddy Hansen
60 musikanter var med oss på denne turen til Italia med konsert og parader både i Bibione og Venice.

USA 1987
Dirigent Freddy Hansen
I 1987 ble turen igjen lagt til USA og må sies og være en av de mest suksessfulle turene ettersom vi ble det første norske marching band som fikk spille i Disney World, Orlando. Dette kom i stand etter at vi på forhånd hadde spilt inn en tape som førte til at vi fikk opptre i Epcot center. Etter denne konserten ble vi invitert til å delta i Disney parade i deres 25-års feiring. Mer enn 80 musikanter deltok. 60000 besøkende og Disney radio tok opp paraden.

Sovjetunionen 1985
Dirigent Freddy Hansen
I 1985 var det tur for se østover og Russland med Moskva, Jalta og Leningrad ble valgt til reisemål. Over 70 musikanter vakte oppsikt med et stort publikum på alle steder.

USA 1983
Dirigent Freddy Hansen
Den første turen gikk til USA og midtvesten hvor besøk på norskettede steder var en del av opplegget. Flere konserter på Sons of Norway klubber ble satt stor pris på.