Forhåndsomtale fra Romerikes blad (RB)

 

 

 

 

 

 

 

 

KINAKLARE: Leder av Norwegian All Star Band, Trond Gaarder (bak), ser til at korpsmedlemmene Kjærsti G. Kultor, Paal Hansen og Monica Brendlien er klare og godt forberedte for kinaturen. BEGGE FOTO: TOM GUSTAVSEN 

Reisekorpset på kinatur

SKEDSMOKORSET:

Norwegian All Star Band er et «reisekorps» sammensatt av korpsmedlemmer fra hele østlandsområdet. Nå pakker de instrumentene og drar til Kina.

Av Dan Åsen Hansen

Publisert  14.03.2008 – 06:30 Oppdatert 14.03.2008 – 06:59

Skriv ut denne siden (link til orginal artikkel)

AVSKJEDSKONSERT: Men før de reiser er det satt av tid til en aldri så liten «avskjedskonsert» i Åsenhagen skole. 

– Dette er en tur som korpset har gledet og forberedt seg til lenge, så akkurat nå er vel reisenervene på plass hos de fleste, sier Trond Gaarder, leder i Norwegian All Star Band som i dag legger i vei til Kina.

Tidligere har orkesteret vært flere ganger i USA, Italia, Tsjekkia, Estland og Russland.

Samleband

Norwegian All Star Band er et band sammensatt av medlemmer fra flere orkestre fra hele østlandsområdet. Her er det musikere fra Eidsvoll i nord til Moss i sør. Felles for dem alle er spillegleden og litt tid til overs.

– Vi er sammensatt fra flere forskjellige korps og orkestre, og det var sånn sett også slik vi fant ut at vi ville reise til Kina, sier Gaarder.

Tidligere tur

For noen år siden var medlemmene Eidsvoll Janitsjar på kinatur, og erfaringene derfra var så gode at de andre bandmedlemmene også fikk lyst til å dra.

– Historiene vi hørte om den turen gjorde at dette var noe vi andre også ville prøve. Dessuten er Kina så spesielt at vi bestemte oss for å oppleve landet vi også, sier Gaarder.

Som sagt så gjort, og for et års tid siden startet forberedelsene for fullt. Kina er ikke noe enkelt land å reise til, spesielt ikke som orkester med instrumenter og det hele.

Mange forberedelser

– Selv om flere av medlemmene allerede hadde vært i Kina, fant vi det best å søke profesjonell hjelp via et selskap i Tyskland som også bisto Eidsvoll Janitsjar med sin reise. Det er mye bagasje som skal håndteres hit og dit, instrumenter og ikke minst mennesker som skal til de rette stedene til rett tid, sier Gaarder.

Norwegian All Star Band består til vanlig av 56 musikere, men reisefølget består av rundt 80 stykker totalt.

– Reisekorpset har blant annet vært så heldige å få med Idar Torskangerpoll som dirigent og så er det noen som har tatt med seg ektefellene sine på turen, sier Gaarder.

I tillegg til det rent logistikkmessige har reisekorpset også møtt på et par mindre oppgaver av mer kuriøs art de måtte løse.

– Kinesiske myndigheter ville vite hvilket repertoar korpset hadde tenkt å spille på turen. Ingen stor greie, men vi hadde vel ikke tenkt på det riktig ennå da visumsøknadene ble sendt. Begrunnelsen er at de ville det skulle spilles musikk kineserne kunne kjenne igjen og det er jo greit, sier Gaarder.

Under det nesten to uker lange oppholdet i Kina skal korpset holde flere konserter, og selvfølgelig er det satt av tid til å dra på sightseeing